Drupal

Drupal er et publiseringssystem som startet som et studentprosjekt i Antwerpen i år 2000. Siden har det ballet på seg, og CMS-programmet er i dag svært populært blant universitetshjemmesider, mediebedrifter og nettbutikker. Globalt sett står Drupal for minst 2,2% av alle nettsider. I Norge er Drupal brukt av blant annet nettbutikken Allershopping og utdanningsinstutisjonene UiB Bjerknessenteret og NMBU.

Programmet benytter seg av en fri og åpen kildekode, og er dermed tilgjengelig til alle som måtte ønske å laste det ned eller legge til kode. Dermed vedlikeholdes og videreutvikles Drupal av titusenvis av frivillige eksperter, fra alle verdenshjørner.

Drupal bruker et «back-end» system, hvor all informasjon du benytter lagres på en server. Dette verktøyet er ikke like brukervennlig som Joomla! eller WordPress, men presterer til gjengjeld bedre på fart. Derfor er Drupal et system som egner seg best for store bedrifter og institusjoner med behov for en omfattende hjemmeside med mange undersider.

Ta kontakt for en kostnadsfri første konsultasjon.

Er Drupal løsningen for deg?

Drupal er ikke verdens mest brukervennlige CMS verktøy, men til gjengjeld kan du oppnå resultater med denne programvaren som er vanskelig å kopiere med f.eks. WordPress eller Joomla! Ved hjelp av et team med dedikerte webutviklere og digitale ressurspersoner kan du bygge en hjemmeside som ser flott ut og jobber raskere enn lynet.

En annen stor fordel ved å velge Drupal er at disse hjemmesidene sjelden blir hacket, ettersom at sikkerheten generelt sett er litt bedre enn ved andre publiseringssystemer. Som WordPress og Joomla! baserer også Drupal seg på en åpen kildekode, men den store fordelen kommer av at det er teknisk mer krevende å programmere Drupal-kodene. Dermed kan du være sikker på at utviklerne både er teknisk begavede og mest sannsynlig med en solid utdannelse innen webutvikling.

Drupal er også et svært fremtidsrettet program, som passer særlig bra for store, internasjonale hjemmesider. For hjemmesider som krever flere språk er Drupal helt klart det beste programmet på markedet. For bedrifter som allerede bruker et CRM eller ERP-system (som Salesforce, SuperOffice, SAP, Hubspot, Winorg, Microsoft Dynamics eller Visma) er det mulig å relativt enkelt integrere Drupal.

Med disse spesifikasjonene i bakhodet er det helt klart at Drupal ikke passer for alle og enhver. Privatpersoner og mindre bedrifter har som regel ikke særlig ekstra utbytte av å velge denne programvaren fremfor Joomla! eller WordPress. Derimot er Drupal en klar bransjeleder for større organisasjoner og selskap som medieselskaper, universiteter, veldedige organisasjoner, offentlige virksomheter og større bedrifter. Drupal kan gjøre underverker for å utvikle brukergrensesnittet for besøkende på nettstedet ditt!

Hva tilbyr Magecom?

Om du vurderer Drupal for din organisasjon eller bedrift kan du snakke med en av våre konsulenter. Vi har lang erfaring med Drupal, og kan gjennomgå en analyse av dine kravspesifikasjoner for å vurdere om dette publiseringsverktøyet kan passe for deg.

Når du velger Drupal hos Magecom finner du i samtale med våre eksperter en pakkeløsning som egner seg til dine hjemmesideløsninger. Vi tilbyr blant annet:

  • Prosjektledelse: God dialog og hyppig rapportering er det som skal til for at et Drupalprosjekt skal fungere optimalt. Derfor arbeider vi tett med kundene vår i alle ledd i prosessen.
  • Premium hosting: Våre dyktige og erfarne PHP-utviklere hjelper deg med å skrive en kvalitetskode og med hosting av hjemmesiden.
  • Design: Avhengig av dine ønsker kan vi lage et skreddersydd design til din hjemmeside, eller implementere design som er utviklet av andre web-designere. Uansett hva du ønsker utvikler vi utelukkende hjemmesider med responsiv design og universell utforming.
  • Support: Som Magecom-kunde kan du logge inn på vår hjemmeside og motta support for hjemmesiden din. Vår Drupal-support er åpen hele året, og står klar til å bistå med råd og støtte.
Privacy Policy