Slik markedsfører du deg på Facebook

En grunnleggende regel for markedsføring er å være der kundene er, og med to tredjedeler av Norges befolkning på Facebook, er dette en unik mulighet til å nå ut til kunder med din bedrift. De aller fleste av oss er også innom denne siden flere ganger for dagen, gjerne fra det øyeblikket vi våkner om morgenen. Facebook har blitt en like stor del av hverdagen vår som å pusse tennene.

En Facebook-profil gir merkevaren din et navn, ansikt og personlighet, og sosiale forbindelser viser seg å være mer og mer viktig for at et merkevare kan klare å etablere seg. Du øker synligheten for bedriften din og kan kommunisere direkte med kundene/tilhengerne dine. Driv trafikk til hjemmesiden din og få frem budskapet ditt på en underholdende og fengende måte, uten at det koster annet enn tid og kreativitet. Facebook er også et relativt rimelig sted å annonsere på, og du kan enkelt skreddersy målgruppen din.

Markedsføring på Facebook gjør at nye kunder finner veien til deg!

Facebook-markedsføring, steg for steg

Det finnes ingen oppskrift på hvordan man bygger et nettverk for bedriften din på Facebook, men de grunnleggende stegene gjelder for de aller fleste.

Aller først må du opprette en Facebook-side for bedriften din. Det gjør du ved å logge inn med din personlige profil, velge «opprett side» fra sidemenyen. Velg den sidetypen som gjelder for deg og fyll inn informasjon om din bedrift. Det er viktig å skape en profil som i stor grad samsvarer med hvordan bedriften din er representert på hjemmesiden din og i andre sosiale medier. Bruk samme bilde (som regel passer det best å bruke logoen din her) og fyll inn url-en til hjemmesiden din. Du har også anledning til å skrive en kort og relevant bio på Facebooksiden siden.

Før du begynner å invitere venner til å like siden din, kan det være lurt å legge inn et par innlegg. Facebook-innlegg kan være alt fra en statusoppdatering om hva du tenker på, til bilder, videoer og lenker til din eller andre hjemmesider. Husk at innleggene skal fenge andre brukere som for det meste bruker Facebook for å finne informasjon og underholdning, så styr unna informasjon som ikke er nyttig for kunder. «Tørre» statusoppdateringer om hva som skjer i bedriften din er heller ikke noe som nødvendigvis generer tilhengere. Vær kreativ! For eksempel kan du gi et innblikk «bak kulissene» i bedriften: knips et morsomt team bilde og annonser at dere «Endelig er på Facebook». Deretter kan du fylle siden med informasjon dine kunder vil synes er nyttig. Husk at underholdningsverdi er alfa og omega!

Det er meningsløst å henvende deg til et tomt rom. Neste steg er dermed å jobbe med å få andre brukere til å like siden din. Selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hvordan en skal få flere følgere, finnes det noen knep de aller fleste bør benytte seg av. Start med ditt private nettverk, inviter venner, familie og kunder du har et godt forhold til til å like siden din. Send gjerne en privat e-post til dine mest fornøyde kunder og annonser at de enkelt kan nå deg på Facebook, før du sender en direkte oppfordring til dem. Et knep er også å slå seg sammen med bedrifter du allerede har et godt forhold til. Send en e-post med et forslag om å promotere hverandres Facebook-innlegg. Slik blir kundene til denne bedriften klar over din bedrift, og veien til å like din side er kortere.

Ved siden av å skaffe seg følgere på organisk sett, kan du promotere dine egne innlegg til målgruppen din. Med en Facebook-algoritme i stadig endring er dette som regel en av de mest effektive måtene å oppnå trafikk til hjemmesiden din, og dermed salg.

Privacy Policy