Slik markedsfører du deg på Twitter

Bruker du sosiale medier som en del av din markedsføringsstrategi? Det bør du absolutt gjøre! De aller fleste nordmenn benytter seg av ett eller flere sosiale medier, og i 2012 hadde 700,000 nordmenn en egen Twitter-konto. Mens Twitter ikke er like mye utbredt i Norge (og globalt sett) som Facebook, er dette likevel en unik mulighet for deg å enkelt profilere deg og din bedrift, enten du har en nettbutikk eller leverer andre tjenester.

Kort fortalt er Twitter en såkalt «mikroblogg», hvor brukerne kan poste korte meldinger på 140 tegn og sende dem til andre Twitter-brukere, eller til hele verden. I en Twitter-melding kan du tagge andre kontoer (ved å sette inn en @ foran navnet på brukeren) og bruke emneknagger (nøkkelord med # foran, bedre kjent som engelske «hashtags») når du snakker om temaer som mange er opptatt av. Du kan også legge inn lenker til din egen hjemmeside i tweetene dine, og bruke media som bilder og videoer for å gjøre Twitter-feeden din variert.

Twitter er et sosialt media, og det betyr at du blir oppfordret til å knytte kontakt med andre Twitter-brukere. Det er muligheten til å nå ut til millioner av brukere på samme tid og å knytte direkte kontakt med profilerte bedrifter og personer som gjør Twitter til et medium med et stort markedsføringspotensiale.

Norske bedrifter har altså lite å tape og mye å vinne på å profilere seg på Twitter!

Twitter-markedsføring, steg for steg.

Før du kan begynne å markedsføre siden din på Twitter må du gjennomføre noen grunnleggende steg. Først og fremst må du skape en profil som i stor grad samsvarer med navn, bilder og annen informasjon man finner på hjemmesiden din, og på andre sosiale medier. Dette hjelper andre Twitter-brukere med å gjenkjenne merket ditt, og det bygger tillit. Brukernavnet ditt på Twitter bør derfor, i så stor grad som mulig, være likt navnet på merkevaren din. Det beste bildet du kan bruke er som regel logoen din. Deretter kan du fylle inn profilen din med informasjon om merket ditt, som hvor du holder til, url-en til hjemmesiden din og en kort bio om hva slags tjenester du tilbyr.

Neste steg er å begynne å følge andre Twitter-kontoer. Vær varsom, om du følger «vanlige» brukere kan dette raskt oppfattes som påtrengende og «spam». Dessuten kan Twitter stenge kontoen din om du plutselig følger hundrevis av andre brukere i løpet av kort tid. Søk og finn brukere du allerede har kontakt med, som eksisterende kunder, forretningspartnere, leverandører, forhandlere, handelsorganisasjoner eller andre personer i ditt profesjonelle nettverk.

Når du har etablert en profil og et lite nettverk er det på tide å begynne å kommunisere med resten av verden. Varier mellom å sende ut dine egne tweets, svare på andre sine tweets (@Reply), videresende andre sine tweets (Retweet) og å sende direkte, private meldinger til andre Twitter-brukere (Direct Message).

Vær selektiv med hva du snakker om og hvor ofte du sender ut en tweet. Det finnes ingen spesifikke regler for dette, men generelt sett er det viktig å ikke utelukkende bruke Twitter for å markedsføre dine egne tilbud og produkter. Kommuniser siste nytt og nyttig informasjon om din type tjeneste eller produkt, gjerne med lenker til aviser eller andre medier. Vær kreativ, bruk humor og tagg gjerne en annen bruker om du vil starte en dialog. Bruk medier som bilder og video for å få en variert Twitter-feed. Når du bruker Twitter aktivt på denne måten kan du selvsagt også legge ut lenker til din egen hjemmeside og dermed drive både trafikk og salg. Husk at du kan planlegge tweets i forveien, og dermed kan du også kan bruke Twitter på kveldstid eller i helgene.

Privacy Policy